Burrata met assortiment van tomaten

Dit is 1 van de lekkerste dingen die ik ooit gefabriceerd heb.

Burrato op zich is al een feest. Neem daar de frisheid van een assortiment aan tomaten en basilicum bij en we zijn vertrokken.

In de zomer ging dit gerechtje als gek en ik was jaloers telkens de burrata uitverkocht was en ik er zelf geen meer kon eten!

Burrata, dat is in principe een zeer goeie mozzarella die opgespoten is met room. Natuurlijk is alles dan lekkerder!

Burrata met tomatenfeest

Wat heb je hiervoor nodig? (2 p)

  • 2 x burrata (vind je tegenwoordig in de meeste supermarkten)
  • 20-tal kerstomaatjes in allerlei kleuren
  • 1 eetlepel groene pesto
  • half glaasje olijfolie
  • 2 grote tomaten
  • 2 plukken verse basilicum
  • 2 tenen look
  • 3 eetlepels sushiazijn
  • Zeezout
  • Peper
  • Balsamico siroop
  • Ciabatta
  • Handje sla

Verwarm je oven voor op 180°. Eens warm: grill je ciabatta brood tot hij gaar is. Laat afkoelen. Snij in dunne sneetjes. Wrijf de sneetjes in met wat look en besprenkel met wat olijfolie. Steek ze opnieuw 2 minuten in de oven tot ze ‘gegrild’ zijn.

Snij de kerstomaatjes in halfjes en doe in een mengkom. Schep 2 eetlepels groene pesto in de kom + een half glas olijfolie. Peper en zout (niet teveel, groene pesto kan al zout smaken). Meng alles en laat een uurtje marineren in de frigo.

Dan nu: dé topper van dit gerechtje. Haal de steeltjes van de grote tomaten. Snij die in 4 stukken. Gooi in de blender, samen met de sushiazijn, looktenen en een handvol basilicumblaadjes. Blend ! Hiermee bekom je een tomatensausje. Proef of het goed is qua smaak. Heb je liever nog wat sushiazijn? It’s your sauske!

Haal de burrata’s uit de verpakking. Laat het vocht weglopen. Neem 2 bordjes of diepe kommetjes. Leg op elk het volgende: een blaadje sla en de burrata. (2 x dus). Snij in de burrata’s een X aan de bovenkant, zodat de binnenkant wat naar buiten komt lopen. Overgiet met lekkere olijfolie. Voeg grof zeezout en peper toe voor de smaak.

Leg naast de burrata wat van de gemarineerde kerstomaten uit de koelkast. Giet daarnaast je tomatensausje, zodat hij als het ware onder de burrata ingelopen komt.

Neem de balsamicosiroop en trek streepjes over de breedte van het bord. Deze smaak is HEERLIJK bij een mozzarella of burrata.

Snij de resterende basilicum naar smaak fijn en werk het gerecht ermee af.

Tot slot steek je enkele sneetjes ciabatta aan de zijkant van het bord.

Voila, mijn TOPRECEPT ! Graag gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s